تاريخ انتشار:
پنجشنبه 12 ارديبهشت 1398 - 14:29
همایش 'شهید مطهری و تمدن نوین اسلامی'آیتالله سبحانی: هر اثر شهید مطهری ناظر به یک خلاء در جامعه است
آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید از شهید مطهری به عنوان انسانی آرمانگرا نام برد و تصریح کرد: هر اثر ایشان ناظر به یک خلأ در جامعه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، آیتالله جعفر سبحانی چهارشنبه (11 اردیبهشت ماه) در همایش چهلمین سالگرد شهادت استاد مطهری که با موضوع «شهید مطهری و تمدن نوین اسلامی» در سالن همایش مدرسه عالی دارالشفاء در قم برگزار شد، از شهید مطهری به عنوان متفکری بزرگ یاد کرد و بیان کرد: شهید مطهری شخصی فعال، قوی و بااستعداد بود که از امام راحل و علامه طباطبایی بهره بردند و منظومه فکری ایشان به وسیله این دو استاد شکل گرفت.
این مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه شهید مطهری همه دروس خود را با اندیشه و تأمل میخواند، افزود: شهید مطهری آنقدر تفکر میکرد و در علم سبقت داشت و حتی منظومه مرحوم سبزواری را در میسر راه نقد میکرد.
وی با اشاره به اینکه شهید مطهری دروس خود را با فکر و اندیشه میخواند، تصریح کرد: ایشان علم اصول را نزد امام راحل به مدت هفت سال گذراند که در این مدت به تفکر کامل در این علم پرداخت.
آیتالله سبحانی با اشاره به اینکه شهید مطهری با حضورش در تهران توانست با افکار مختلف غربی آشنا شود، ادامه داد: شهید مطهری توانست در تهران، با فضلا و علما و همچنین افرادی که با غرب رابطه داشتند و به مسائل غربی آگاه بودند رفت و آمد کند و سخنان ملحدانی را که در تهران بودند، بشنود که این امر موجب ایجاد یک شخصیت علمی برای وی شد.
این استاد سطح عالی حوزه ادامه داد: اشخاصی که منابع غربی مانند فلسفه هگل را برای ایشان ترجمه میکردند، معتقد بودند که شهید مطهری ابتدا به فکر فهمیدن فلسفه متفکران غرب بود و سپس به دنبال پاسخگویی و نقد آنان بود.
وی از شهید مطهری به عنوان انسانی آرمانگرا نام برد و تصریح کرد: یکی از ویژگیهای شهید مطهری، اعتدال و نداشتن افراط و تفریط در دین بود، شهید مطهری به تهران آمد تا خلأها را شناسایی و در آن زمینه مقاله یا کتابی تدوین کند و شبهات را پاسخ دهد به این جهت هر اثر ایشان ناظر به یک خلأ در جامعه است.
این مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه شهید مطهری به خرافهزدایی از دین نیز میپرداخت، تصریح کرد: ایشان خرافاتی را که به دین بسته بودند، به خوبی شناسایی و جدا میکرد، از جمله اینکه خرافاتی را که در خصوص قیام عاشورا و حقوق زنان و شبهاتی را که در این رابطه مطرح بود، پاسخ کامل و قاطعی میداد.
منبع : سایت ایبنا