تاريخ انتشار: يکشنبه 8 ارديبهشت 1398 - 09:31
سي‌ودومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران

علي‌اكبر ضيايی: آثار کلاسیک و ادبیات کهن ایران از زمینه‌های مثبت توسعه روابط فرهنگی است

رايزن پيشين ايران در مالزی در بازدید از غرفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: آثار کلاسیک و ادبیات کهن ایران از زمینه‌های مثبت توسعه روابط فرهنگی است.

علي‌اكبر ضيايی، رايزن پيشين ايران در مالزی در بازدید از غرفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگو با خبرنگار این سازمان اظهار کرد: در حال حاضر یکی از زمینه‌های مثبت توسعه روابط فرهنگی می‌تواند چاپ و نشر به ویژه در حوزه آثار کلاسیک و ادبیات کهن ایران باشد؛ پرداختن به شخصیت‌هایی مانند غزالی، رازی، این سینا و دانشمندانی که برای مردم مالزی شناخته شده هستند و چاپ آثار آنها می‌تواند برکات خوبی برای پیوند فرهنگی ایران و مالزی داشته باشد.

وی افزود: روابط فرهنگی ایران و مالزی در سال‌های اخیر دچار تحولات خوبی شده است. با توجه به حضور دانشجویان ایرانی در دانشگاه‌های مالزی و همچنین تأسیس رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کوآلالامپور مقدماتی فراهم شده است که بخش دیپلماسی فرهنگی وارد میدان شود و برنامه‌ریزی‌هایی را در رابطه با توسعه روابط فرهنگی با کشور مالزی انجام دهیم.

ضیایی ادامه داد: طبیعتا این دیپلماسی فراز و نشیب‌هایی در دوران ماهاتیرمحمد، (نخست وزیر مالزی) داشته و قبل از آن به شکل دیگری بوده است. عموما این سیر، روند صعودی داشته و روابط در حال توسعه بوده است.

وی با اشاره به زمینه‌های مشترک روابط فرهنگی ایران و مالزی، عنوان کرد: برخی از ناشرین مالزیایی اظهار تمایل کرده‌اند و کار را با رایزنی فرهنگی ایران در مالزی شروع کرده‌اند تا بتوانند برخی از آثار منتخب خود را منتشر کنند.

رايزن پيشين ايران در مالزی یادآور شد: با توجه به بسترسازی خوبی که در حوزه‌های فرهنگی اعم از نشر و امور سینمایی و همچنین تبادل هیأت‌های فرهنگی انجام شده، امیدواریم در سال‌های آینده شاهد فعال شدن طرف مالزیایی برای فعالیت‌های رسمی مبادلات فرهنگی باشیم.

وی افزود: به نظر می‌رسد در حوزه ادبیات معاصر و سینما زمینه کار زیاد است. با توجه به اینکه در هر صورت مالزی یک کشور اسلامی است و ما می‌توانیم در زمینه توریسم مذهبی هم همکاری‌های خوبی داشته باشیم. به خصوص تجاربی که در زمینه جهانگردی دینی داریم زمینه همکاری و سرمایه‌گذاری ما با مالزی برای گسترش و جذب جهانگردان مسلمان و صنعت حلال (که یکی از صنایع مهم مالزی است) فراهم خواهد شد.