تاريخ انتشار:
شنبه 7 ارديبهشت 1398 - 14:44
رونمايي از كتاب ميراث تمدني و فرهنگي مشترك ايران و جهان مالايي
مراسم رونمايی از كتاب «ميراث تمدني و فرهنگي مشترك ايران و جهان مالايی» امروز در غرفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در سيودومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مراسم رونمايي از كتاب «ميراث تمدني و فرهنگي مشترك ايران و جهان مالايي» بعد از ظهر امروز (7 اردیبهشت) با حضور علياكبر ضيايي، رايزن پيشين ايران در مالزي، محمدرضا اسفنديار، عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد و قربانعلي پورمرجان، مديركل آسيا و اقيانوسيه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در محل غرفه این سازمان، برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم ضيايي، با اشاره به فعاليتهاي فرهنگي ايران و مالزي گفت: عمده مسافرتهايي كه به مالزي ميشود به خصوص ايرانيان به بازارها و مراكز خريد و جاهاي ديدني اين كشور محدود ميشود. در حالي كه اين كشور داراي موزهها و كتابخانههاي بزرگ و ارزشمندي است كه حرفهاي زيادي براي گفتن دارند.
وی ادامه داد: يكي از مسائلي كه به پژوهش و تحقيق آسيب مي زند، اين است كه محققان به مطالعات كتابخانهاي بسنده ميكنند و به دنبال تحقيقات ميداني نمي روند.
ضيايي درباره سير ورود اسلام به مالزي عنوان كرد: درباره دوره تاريخي اين موضوع اطلاعات چنداني در دست نيست و عمدتاً به سفرنامههايي كه از 500 سال پيش باقي مانده محدود ميشود. در دوره اسلام اسنادي وجود دارد كه برخي از اقوام مالايو به خليج فارس مهاجرت كردهاند. در مرحله دوم مهاجران از سمت حجاز و يمن به عنوان بازرگان به اين كشور سفر كردند و گفته شده كه رد پاي اسلام از اين نقطه در مالزي شروع شد.
ضيايي در ادامه تاكيد كرد: دوره اخير را ميتوانيم به دوره ترميم روابط فرهنگي با اين كشور بشناسيم. رايزني فرهنگی ایران در اين منطقه توانست از فرصت ايجاد شده استفاده كند و در حوزه چاپ و نشر كتب ادبيات كلاسيك و معرفي فيلم ايراني فعال باشد.
وی با اشاره به رونمایی كتاب «ميراث تمدني و فرهنگي مشترك ايران و جهان مالايي» گفت: كتابي كه امروز رونمايي ميشود به عنوان كتاب سال مالزي انتخاب شد و اميدوارم شاهد توسعه بيش از پيش روابط فرهنگي اين دو كشور باشيم.
در بخش ديگري از اين نشست، پورمرجان، مديركل آسيا و اقيانوسيه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: ما درباره منطقهاي حرف ميزنيم كه در بحث صنعت و توسعه يافتگي پيشرفته محسوب ميشود و يكي از كشورهايي است كه در موضوع ديني اسلامي مهم و تاثيرگذار است.
وي ادامه داد: پيشينه تاريخي ارتباط كشور چين و مالزي با ايران به 1500 سال پيش و از طريق جاده ابريشم بازميگردد. وقتي روابط با ايران آغاز شد ايرانيان مسلمان با رفت و آمد خودشان مروج اسلام در آن منطقه شدند و علاوه بر فرهنگ ايراني مروج مكتب اسلام شدند.
پورمرجان افزود: وجود كلمات مشترك در دو زبان و اشتراك در سازهاي هر دو كشور گوياي اين امر است و جاي پاي ايرانيان در فرهنگ چين و مالزي مشهود است. اين كشور يكي از مناطقي است كه ميتوان در حوزه فرهنگي كارهاي مشترك زيادي انجام دهيم.
در ادامه محمدرضا اسفنديار، عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد بيان كرد: سالها در جنوب شرقي آسيا به زبان مالايي صحبت ميكردند و اكنون هر كدام زبانهاي خودشان را دارند. زبان و ادبيات مالايي بعد از اسلام تحت تاثير قرار گرفت و يكي از اين تاثيرها از زبان و ادبيات فارسي و ايراني بود.
وي اضافه كرد: ايران با فرهنگ غني در ميدان فرهنگ دست بالايي دارد و ما بايد ارزشهاي فرهنگي خود را جدي بگيريم. كار فرهنگي يكي از كارهايي است كه بي سر و صدا كار خود را انجام ميدهد ولي عمق و ريشه ميخواهد. بايد در اين زمينه بيشتر كار شود.
در پايان اين مراسم، از كتاب «ميراث تمدني و فرهنگي مشترك ايران و جهان مالايي» رونمايي شد.