تاريخ انتشار: جمعه 6 ارديبهشت 1398 - 14:19

نشست تخصصی بررسی ظرفیت‌های نشر دیجیتال و الکترونیک برای عرضه محصولات ایرانی در خارج از کشور

نشست تخصصی بررسی ظرفیت‌های نشر دیجیتال و الکترونیک برای عرضه محصولات ایرانی در خارج از کشور در سومین روز از سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در غرفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نمایشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای این نشست، محمد اکبری، معاون مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی یا معرفی فعالیت‌های این مرکز در حوزه ترجمه و نشر آثار گفت: مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی در چند سال اخیر در حمایت از ترجمه و نشر آثار برتر ایرانی اسلامی فعال بوده و همواره در تلاش بوده است که ارتباطات خود برای ترجمه آثار به زبان‌های دیگر توسعه دهد.

وی افزود: یکی از این حوزه‌ها، دیجیتال است. مؤسسه‌های متعددی تلاش کرده‌اند در حوزه کتاب الکترونیک فعالیت کنند ولی در این موضوع مسئله‌ای که وجود دارد این است که نتیجه تلاش این مؤسسه‌ها به صورت یک پارچه نبوده است که دیگران نیز بتوانند از آن استفاده کنند.

پس از آن، محمد پهلوانی قمی، مسئول انفورماتیک پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، گفت: نشر الکترونیک یکی از بحث هایی است که اخیرا مؤسسه های زیادی در این حوزه فعال هستند و در پلت فرم های مختلف این آثار را ارائه می‌دهند. این نوع نشر به دلیل مزایایی که دارد طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. هر چند تورق کتاب‌های چاپی لذت خودش را دارد.

پهلوانی قمی با اشاره به مزایای کتاب الکترونیک عنوان کرد: خدماتی که در این برخی از این اپلیکیشن‌ها ارائه می‌شود این است که شما امکان درج تصویر، ویدئو، نشانه‌گذاری در متن، هایلایت و یادداشت‌گذاری، تغییر رنگ و فونت متن را خواهید داشت. دغدغه‌های متعددی از قبیل دوستدار محیط زیست بودن و مزایایی مانند در دسترس بودن آسان و داشتن انتخاب برای دستگاه موبایل و یا رایانه و یا صوتی بودن، اشغال ظرفیت کم برای ذخیره‌سازی و قابلیت حمل آسان در هر شرایط و هزینه کم موجب استقبال از کتاب‌های الکترونیک شده است.

وی با اشاره به الزاماتی برای توسعه کتاب الکترونیک عنوان کرد: لزوم وجود بسترهایی همچون نرم‌افزارهای مبدل و ایجاد فروشگاه‌های کتاب الکترونیک موجب توسعه فرهنگ استفاده از کتاب‌های الکترونیک خواهد شد. این فرهنگ در کشورهای دیگر کاملا جا افتاده و ما باید تلاش کنیم در ایران نیز این فرهنگسازی را ایجاد کنیم. همچنین اگر کسی به دنبال انتشار کتاب در حوزه بین الملل باشد باید انتخابش کتاب الکترونیک باشد چراکه در کتاب الکترونیک مشکلاتی که در چاپ و توزیع کتاب وجود دارد را نداریم.

مسئول انفورماتیک پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، یادآور شد: امکان ارتباط با مخاطب توسط شبکه‌های اجتماعی داخل برخی اپلیکیشن‌ها، کاهش هزینه‌های بین‌المللی توزیع و پست کتاب نیز از دیگر مزایای کتاب الکترونیک است.

در ادامه این نشست، محمدباقر انصاری، رییس مؤسسه انتشاراتی بوستان کتاب گفت: ما در عصر دیجیتال زندگی می‌کنیم و باید بپذیریم شرایط زندگی ما هم به روز باید تغییر کند. مؤسسه بوستان کتاب در زمینه کتاب الکترونیک فعالیت‌های زیادی داشته است و ما دوست داریم با مخاطبان جهانی ارتباط بیشتری برقرار کنیم. حضور در نمایشگاه ها بسیار پر هزینه است و نشر دیجیتال بهترین راه برای رسیدن به جامعه هدف است.

بنابر اعلام این خبر، در پایان این مراسم طرح پرسش و پاسخ بین حاضرین در نشست اجرا شد.